25 листопада 2022 р. на базі Національного університету харчових технологій відбулась ІІ міжнародна міжгалузева науково-практична конференція «Здорове харчування від дитинства до довголіття: стан та перспективи»

25 листопада 2022 р. на базі Національного університету харчових технологій відбулась ІІ міжнародна міжгалузева науково-практична конференція «Здорове харчування від дитинства до довголіття: стан та перспективи», одним з організаторів якої виступив ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України».

Співголовою організаційного комітету конференції була завідувач лабораторії профілактики аліментарно-залежних захворювань ДУ «ІГЗ НАМНУ», проф., д.мед.н. Гуліч Марія Павлівна.

У рамках проведеного заходу розглянуто наступні питання: медичні і наукові аспекти здорового харчування населення різного віку, нові технології, обладнання, наукові розробки для виготовлення харчових продуктів,
виробництво продуктів здорового харчування в Україні (в т. ч. середньострокового зберігання), стан і перспективи організації здорового харчування, харчування в екстремальних умовах, екобезпека технологій
виробництва здорових харчових продуктів з використанням натуральних харчових інгредієнтів, пакувальні матеріали у виробництві здорових харчових продуктів, вимоги до якості, безпечності та контроль сировини здорових харчових продуктів.

Також на конференції від Інституту представлено дві доповіді:

  • доповідь проф., д.мед.н. Гуліч М.П. «Здорове харчування протягом життя – як фактор запобігання захворюванням: політика ВООЗ та вітчизняний досвід»;
  • доповідь к.мед.н. Петренко О.Д. «Порушення харчової поведінки дітей в умовах військового стресу – проблема сьогодення».